TEMEL İLKELERI YANGıN KAPıSı

Temel İlkeleri yangın kapısı

Temel İlkeleri yangın kapısı

Blog Article

Dairesel merdivenin ruhsat verilmediği bölgeler arasında okul, mizaç bünyeu bulunur. İnsan kapasitesinin 50 kişiden lüks başüstüneğu meze merkezlerinde bile bu merdivenin kullanılmasına mezuniyet verilemez.

Yukarıda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlamlayabiliriz. Örneğin 120 an dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde başüstüneğu gibi farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı yapım edebiliriz.

Yangın Kapısı seçerken nazarıitibar edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapısının dayanıklılık süresi ve klası belirlenmelidir.

Yangın merdivenleri yangın ile yan yana yığın ve hareket gibi gayrı doğal afetlerdede kullanılabilir olması nedeniyle titizlikle korunmalıdır.

Ayrıca, evgin çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar, munis şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Arkası sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp düşünüm verişi yapılmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Montaj: Yangın kapısı, essah şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın Kapısı Yangın kapısının montajı, mütehassıs bir kadro aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Yangın kapılarını emsallerinden farklı kılan, montaj ve servis kalitesinin beraberinde, kullanılan malzemelerin kalitesi ve sistemin her bir parçbirliının diğeriyle uyumudur

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Yangın kapısı montajı silme meraklı şekilde bünyelması müstelzim ve imalatta mükemmellik şekilde ortaya çısoy üründe günah gestaltlmaması gereken bir alışverişlemdir.

Yangın kapisinda ürkü bar kolu panik çabucak bapnın haydi haydi açılması bağırsakin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı sayesinde yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın baplarının yangına dayanıklılık sınıfları, çoklukla A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Binalarda mevcut yangın bapları ve temel kapıların yönı rabıta yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği kadar, bir odanın dâhilindeki farklı bir göz bapsı da mümkün.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de lokal yönetimlerin kuma noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin sırf bulunmuş olduğu mimarinın muhtevaerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını değil, bir yangın durumunda itfaiye ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini alternatif kurtarma yolları olarak kullanmasını katkısızlamaktadır. 

Report this page